30 Ağustos 2007 Perşembe

EVDE ŞARAP YAPIMI

EVDE ŞARAP YAPIMI
Mümkün olduğunca kaliteli seçtiğiniz üzümü saplı veya sapsız iyice ezin ve bir bidona doldurun. Üzerini bir tülbent veya benzer bir örtü ile kapatın sinek, böcek gibi yabancı madde girmesin.
Her gün bir defa elle karıştırın. 7-8 gün bu karıştırm işlemini tekrarlayın. Daha sonra bidonda oluşan üzüm posasını suyundan ayırın. Kalan üzüm suyunu bidonun içinde hava almayacak şekilde kapagını kapatın. Bidonun üstüne bir çeşme muslugu takmanızda gerekebilir, kapak ilede bu işi yapabilirsiniz. Bidonun üstündeki musluğa veya kapağa bir bahçe hortumu takın ve hortumun ucunu içi su dolu bir şişenin içine yerleştirin. Fermante işlemi esnasında ortaya çıkan gaz hortum aracılıpı ile suyun içine gelerek çıkacak ama havanın içeri girmesine izin vermeyecek. Fermante olayı yaklaşık 20 gün sürecektir. Kaynama bittikten sonra 25-30 gun daha bekleyerek bidondaki şarabı dibindeki çamurdan ayırın. Şarap içmeye hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: