29 Eylül 2007 Cumartesi

Ev Şarabı Yapmak

Evde Şarap Yapımı

Bu sitede anlatılan basit metotlar yeni başlayanlar ve daha önce birkaç deneyimi olmasına rağmen sık olarak zorluk ve hayal kırıklıkları yaşayanlar için tasarlanmış.

Yüksek kaliteli şaraplar yapmak şaşırtıcı biçimde kolay ancak yine de neler yapmak gerektiğni, nasıl davranabileceğimizi bilmek gerekir. Diğerleri hala meyvelerini ve diğer malzemelerini, onda dokuzunun bulanık asit şarapları yaparak, yolunu bulmaktan daha çok ziyan ettiği şekilde hazırlarken, birçok insan hala kendi birleşimlerini mayalamak için mayalanan şarapların gevşekçe tıpalandığı (şarapların bozulmasının nedenlerinin üçünden birisi) başkalarının meyve karışımını kullanırlar.

Daha önceki girişimleriniz beklentileri karşılamadıysa bunun bir nedeni vardır. Gerçek olmasının yanı sıra basit, dünyadaki en iyi ev üretimini yapacağınızı garantileyen bilgileri bu sayfalarda bulacaksınız.

Evde şarap yapmak istiyorsanız, bu siteyi de bir görün.

Hayyam

Hayyam


Şarap kültürü konusunda Türkçe içerikli en iyi referans kaynağı... Bilerek içmenin keyfini yaşayın.

Konusu şarap olan bir siteye de olsa olsa Hayyam adı yakışırdı. Sitenin yayıncısı Erdal Demirtaş, ODTÜ mezunu bir bilgisayarcı, şu sıralarda Almanya'da Sosyoloji okuyor. Şarap kültürünün tanıtılmasını hobi edinmiş. Şarabın çağların zarif içkisi olduğunu ve Anadolu kültür mirasının bir parçası olduğunu söylüyor. Sitesinde şarap tadım tekniği, kadeh seçimi, şaraplık üzümlerin tanıtılması, ne ile içileceği gibi faydalı bilgiler var. Haliyle Ömer Hayyam'ın da kulakları çınlatılmış. Gurmelerin ve gurme adaylarının seveceği bir site.

15 Eylül 2007 Cumartesi

Evde Şarap Yapımı Hakkında Siteler

Şarap yapımı ile ilgili yeni bir site daha buldum. Özellikle evde ve 500 litrenin altında imalatlar için değerli ipuçları var ve şimdilik üzümleri tanıtıyorlar ama sanırım çok yakında oldukça güçlü bir site olacak.Evde Şarap

Şarap Yapmak Tehlikelidir.

Şarap yapmak kolay iş değildir. Denge ve kondisyon ister. Dikkat ise herşeyin başıdır.


Bu video'yu izledikten sonra hala şarap yapımı ile ilgileniyorsanız aşağıdaki gönderileri okuyabilirsiniz.

2 Eylül 2007 Pazar